Полезно

Био козметика за лице

Био козметика за лице

Био козметиката за лице винаги е била основна тема в разговорите между дерматолози и козметици. При постигането на определени цели, подходите могат да бъдат различни, но всички са обединени около тезата, че най-добрата грижа за кожата на лицето е използването на био козметика.

Живеем във време на невиждан индустриален подем. Погледнато глобално цените на стоките спадат понеже се разработват по-евтини синтетични еквиваленти на истинските дарове на природата. Това обаче оставя своя негативен отпечатък както върху самите продукти, така и върху природата. Използването на синтетични заместители е предпоставка за навлизане на токсини и нежелани химически елементи в тялото, а това може да провокира сериозни или дори нелечими заболявания.

Органичната или още позната като био козметика за лице и тяло вече фокусира върху себе си достатъчно внимание и се превърна в задължителна част от стайлинга и козметиката на съвременната жена. Причините за това са много, а основната е по-добра и естествена грижа за кожата.

През последните години се забелязва и тенденцията водещите производители да се насочват към производства на био козметика. Примери за това са естествен грим, натурални шампоани, козметика без парабени или други вредни химически съставки, SLS или други синтетични аромати.

Друг пример, който заслужава внимание е био розовата вода. Голямото семейство на био козметиката за лице включва различни флорални води, които могат да се използват както от професионални козметици, така и в домашни условия. Положителните резултати се усещат веднага и става видими много скоро.

Био розовата вода се получава при дестилацията на свежите цветове на Роза Дамасцена. Има характерен фин и деликатен аромат, което я прави подходяща дори за малки деца. Действа успокояващо на кожата на лицето и има терапевтични и възстановяващи свойства. За огромна част от потребителите, розовата вода е най-добрия лек за уморена или чувствителна кожа. Тя се явява естествен омекотител и хидратиращ елемент приложим при обрив, алергии и дерматит. Използва се успешно и при изгаряния, ухапвания от насекоми, сърбеж, акне или други кожни раздразнения. Премахването на грип става бързо и без следи.

Предлагаме на Вашето внимание

Skinwell Anti-age крем за лице

Регенериращ и стягащ крем за лице, който ефективно действа срещу появата на бръчки, загуба на здравина и еластичност. Хидратира, омекотява и предпазва кожата от увреждания.

Маска за лице “Шоколадово изкушение”

Овлажнява и изглажда кожата.

Удоволствие за кожата и сетивата.

Анти-стареещ и регенериращ ефект

Защо да изберем био козметика за лице?

Както сами се досещате органичната козметика съдържа основно билки, масла и екстракти получени по естествен начин и без използването на промишлени химикали, пестициди или генно модифицирани съставки. Нагледен пример е био розовата вода, която споменахме по-горе. Това, което е добре да избягвате са продуктите с парабени и SLS. Натуралните продукти обикновено има отличителен знак за качество.

Най-важната полза от използването на естествени продукти е ефективно и дълготрайно здраве на кожата. Органичната козметика съдържа високи нива на естествени витамини и минерали, от които се нуждае кожата. Те са основни източници на вторични метаболити като фитонутриенти, флавоноиди и полифеноли.

Освен личната полза, използвайки натурални продукти, ние се грижим и за природата. При добиването не се изисква използването на пестициди, които замърсяват околната среда. Освен това този тип продукти са биоразградими и не се превръщат в допълнителен отпадък.

В био козметиката за лице няма опасни субстанции!

За разлика от тях в неорганичните продукти има редица вредни вещества като минерално масло, парабени, изкуствени оцветители и аромати, SLS и силикони. Веднъж попаднали в кръвта, тези елементи мога да доведат до хормонален дисбаланс или да предизвикат редица кожни заболявания.

Парабените например за изходен продукт на петрола. Имат свойството да “запечатват” кожата. Това рязко намалява притока на кислород и кожата бързо започва да придобива изтощен вид. Те също пречат и на производството на естествени мазни нужни на кожата.

Накратко казано, използвайки био козметика за лице, ние:

  • Свеждаме до нула вредните съставки, до които имаме допир
  • Влияем положително не само на кожата, но и на цялостното здравословно състояние
  • Постигаме по-дълготраен ефект на козметичната процедура
  • Стимулираме и подобряване възстановителните процеси в тялото
  • Използваме съставки, които са хармонично близки до нас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *