Полезно

Дифузер за етерични масла

Арома дифузер Pacific

Дифузер за етерични масла – предимства

Едно от основните свойства на дифузера за етерични масла е чудесният аромат, който се разпръсква. Това обаче, далеч не е всичко, което уредът предлага. В зависимост от вида на етеричното масло, този тип ароматерия подобрява както физическото, така и психическото състояние.

Релакс и спокойна атмосфера

Ароматерапията с дифузер за етерични масла е чудесно допълнение към бездруго напрегнатото ежедневие. Той успешно спомага за намаляването на стреса и гарантира ненадминат релакс. Това се дължи на факта, че разпръснатите етерични масла насърчават дълбокото дишане, а по-голямото количество кислород в тялото премахва чувството на тревожност и умора.

Бистър ум, концентрация и ясен фокус

Както отбелязахме, ползите от ароматерапията са както физически, така и психически. Цитрусовият аромат например рязко повишава концентрацията и бдителността. Този подход е особено сполучлив при изпълнението на сложни задачи, които изискват максимално внимание. Дифузерът може да се използва както у дома, така и в офис или друго работно помещение.

Душевно спокойствие

Всяка голяма промяна в живота води след себе си определено количество стрес, с който тялото трябва да се справи. Няколко бегли примера са отказване от кофеин, захар или цигари. В подобна ситуация, дори и най-сдържаните хора стават раздразнителни. Точно в такава ситуация дифузерът е незаменим помощник. Той би облекчил прехода, намалил нивото на стрес и раздразнение, които съпровождат промените. Ако сте на път да спрете кофеина, то сутрешна доза ароматерапия би била много добър заместител на кафето.

Предлагаме на Вашето внимание:

Арома дифузер модел Auto

Незаменима свежест в колата

Auto ароматизира и пречиства въздуха в купето на автомобила, като може да работи самостоятелно или заедно с климатика. По този начин се постига оптимална влажност и чистота на въздуха.

Арома дифузер Pacific

Арома дифузер Pacific

Ултразвуковият Арома дифузер Pacific е уред от висок клас, предназначен за помещения от 20 до 55 кв.м. Изискания му дизайн се вписва хармонично към всеки тип обзавеждане.

Повече настроение и положително емоции

Всеки има нужда от време за себе си. Ако успеете да вместите в него и дори кратка ароматерапия, ще бъдете удивени от ефекта. Настроението ви рязко ще се повиши, а негативните емоции бързо ще бъдат заменени с положителни. Това се дължи на факта, че етеричните масла разпръснати във въздуха имат свойството да ускорят синтеза на серотонин, познат още като хормонът на щастието.

Балансирана кожа и коса

Някои видове етерични масла, сами или в комбинация имат противовъзпалителни свойства. Те спомагат за възстановяване на баланса на кожата и премахват зачервявания. В този смисъл ароматерапия след дълъг ден на плажа е един много добър вариант за отмора.

Без болки в ставите

Им редица научно доказани факти, че освен положителния ефект върху кожата, ароматерапията, може да облекчи и болките в ставите. По-голямото количество серотонин например би облекчил до голяма степен болките в коленете, лактите, китките или пръстите.

По-дълъг и спокоен сън 

Улавяли ли сте се в моменти преди заспиване, в които мисълта прескача от тема в тема и това ви държи будни дълго време? Според последните проучвания, това е често срещан проблем. Над 50 милиона европейци страдат от над 80 различни вида проблеми със съня. Между 20 и 30 милиона, пък имат проблем със заспиването. В подобна ситуация арома дифузер с етерични масла би бил много добро и работещо решение. След дори кратка терапия, тялото е отпуснато, а умът – готов да почива.

Без безпокойство и тревожност при хормонални промени

При много жени настроенията са тясно свързани с месечния цикъл или друг вид хормонални промени. Има различни видове етерични масла, които биха внесли повече чувство на спокойствие и стабилност в такива периоди. Огромна част от потребителите потвърждават тезата на казаното.

Освен всичко казано дотук ароматерапията:

  • Подобрява циркулацията на телесните течности в и под кожата. Това е важно за бързото премахване на токсините.
  • Драстично намалява ефекта на околната среда при смяна на сезоните
  • Подобрява хранителните навици
  • Действа положително на целия храносмилателен тракт
  • Премахва мускулното напрежение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *