Полезно

Полезно, по-полезно, масаж за лице

Масаж на лице с кварцов ролер
Масаж на лице с кварцов ролер

Масаж на лице с кварцов ролер

Масажите на лицето са процедури, които успешно можете да правите и сами в домашни условия. Различните типове включват стимулиране на точките на настиск върху лицето, шията и раменете.

За по-добър ефект, може да се ползват различни лосиони, масла или почистващи балсами съобразени с типа на вашата кожа. Като допълнение към тях, може да се добави и кварцов ролер за лице. Друг също много подходящ вариант е нефритения ролер, характерно за който е, че остава хладен дори след непосредствен допир с кожата.

Ползите от този тип масажи са много. Ето някои по-важни: подпомага се поддържането на здрава и жизнена кожа, отпускат се мускулите на лицето, има подмладяващ и релаксиращ ефект, което пък гарантира вашето самочувствие.

Други научно доказани ефекти са:

Мощен анти ейдж ефект 

Проучване проведено през 2017. изучава ефекта на лицевите масажи – резултатите: след 8 седмици ползване на крем съчетан с регулярни масажи дава видим ефект. Фините бръчици изчезват, а видът на кожата е значително подобрен. При тези участници, които са използвали кварцов или нефритен ролер, ефектът е много по-добър, отколкото при другите, които са използвали пръсти при масажирането.

Облекчване на болки в синусите

Лицевият масаж е приложим и при болки в синусите. Това, разбира се важи в случаите, в които не става дума за инфекция или остра болка, която изисква вниманието на лекар.  Чрез този масаж се стимулира слузния дренаж, облекчава се главоболието и се подобрява кръвотока.

Контрол на акне

Масажирането на кожата на лицето подобрява кръвообращението, като по този начин понижава риска от появата на акне. Има данни за положителен ефект от масажиране със зехтин. Това е нещо, което може да се опита вкъщи, но е препоръчително зехтинът да се нанесе на малка площ и да се види ефект, преди да се нанесе на цялото лице. При този тип масаж винаги правете плавни движения.

По-свежа кожа

Изследване от 2002 г. при над 10 000 жени, отчита, че 59% от участничките потвърждават усещане за свежест и видимо по-младежки вид. 54 процента съобщават за по-еластична кожа, а 50% – усещане за по-стегната кожа. Същото проучване определя и теорията, че стимулирането на мускулите на лицето подпомага стягането на кожата.

По-добро кръвообращение и подхранване на кожата  

Използването на нефритен или кварцов ролер подобрява ефекта от масажа. Според проучване направено през 2018 г. 5-минутно третиране на кожата с ролер повишава кръвообращението с 20%, а ефекта траен поне 10 минути след самия масаж. Видим  ефект има след период от средно 5 седмици.

По-бързо премахване на белези и рани

Масажът с кварцов или нефритен ролер би бил полезен и при белези и рани, които са в процес на заздравяване. Плавните движения в зоната около белега ще подобрят кръвотока, което само по себе си има лечебен ефект. Освен това неравности или подпухналост биха изчезнали, което гарантира гладка и свежа кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.