Рецепти

Безсъние

Безсънието  се причинява от стресовите ситуации, натоварения начин на живот, както и от други фактори. Ако това продължи дълго време, може да има отрицателно въздействие върху качеството ни на живот. Доста етерични масла обаче имат успокояващи и седативни свойства, които ни позволяват да потънем в дълбок и спокоен сън.

Масаж:

50мл. кокосово масло

10 капки етерично масло от лавандула

10 капки етерично масло от лайка

Смесете и разбъркайте съставките добре, нанесете върху цялото тяло или масажирайте гърдите, шията и раменете. Оставете ги да попият в кожата, ако ще вземате душ след масажа, оставете маслата да действат поне 30минути. Повтаряйте процедурата всяка вечер преди лягане.

Вана:

1 супена лъжица масло от бадем

5 капки етерично масло от лавандула

Изсипете съставките, след като сте напълнили ваната и разбъркайте добре. Препоръчва се ваната да не продължава повече от 20минути.

Арома дифузер:

Бленд 1: 5 капки етерично масло от лавандула

Бленд 2: 5 капки етерично масло от лайка

Бленд 3: 5 капки етерично масло от ветивер

Този брой капки е достатъчен за 100мл вода. Можете да смесвате предложените от нас етерични масла но без да надвишавате препоръчителното количеството. Включете дифузера поне 30минути преди лягане, за да може аромата да изпълни стаята и да ви подейства отпускащо и успокояващо.

Предложените от нас варианти далеч не са единствените, има и други етерични масла или комбинации(блендове) от тях които могат да помогнат при безсъние или други проблеми. За повече информация посетете нашите категории „Етерични масла”, „Арома композиции”, „Блог” и „Рецепти”.

Надяваме се да сме ви били полезни с тези рецепти, идеята на нашия екип е всяка седмица да добавяме нови и да подобряваме вече описани такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.