Рецепти

Мигрена

Мигрената  е проблем засягащ много хора. Той не бива да бъде пренебрегван, най-малкото защото ефектите от нея могат да останат до няколко дни след като основната болка отмине. Ароматерапията е по-добре да се ползва като превантивна мярка на мигрената, отколкото като нейно лечение, тъй като след като започне пристъпа, много често страдащия не може да понесе какъвто и да е по-силен аромат. Все пак, ето няколко предложения от нас:

Студен компрес:

В купа със студена вода се добавят до 6 капки етерично масло от лавандула. Кърпата за компреса се кисне 2 минути и се поставя на челото, след като се стопли се накисва отново. Процедурата трае около 20 минути.

Масаж:

1 чаена лъжичка кокосово масло

2 капки етерично масло от лайка

1 капка етерично масло от лавандула

Смесете съставките добре, нежно ги втрийте, като масажирате слепоочията, челото и шията. Прилага се еднократно.

Арома дифузер:

2 капки етерично масло от лимон

1 капка етерично масло от мента

Това количество е за 100мл. вода.

Ако все пак аромата е прекалено силен, уреда се изключва и се изчаква 10-15 минути да се разсее аромата, след това се влиза отново в стаята. Арома дифузерите имат различни режими на работа, при моделите, които позволяват парата да се разпръсква на импулси, аромата е чувствително по-нежен.

При този проблем е още по-важно използваните етерични масла да са напълно натурални, защото изкуствените аромати  могат да повишат и без това изострената чувствителност на страдащия. Затова използвайте масла от доказани производители и от такива със сертификати за био продукти. Нашите предложения за такива може да намерите в категорията ни „ Етерични масла”.

Надяваме се да сме ви били полезни с тези рецепти, идеята на нашия екип е всяка седмица да добавяме нови и да подобряваме вече описани такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.