Рецепти

Главоболие

Главоболието  е проблем, породен от различни по характер причини. Много често и на самите нас не ни е ясно кое точно го причинява – натоварването и стреса, околната среда или нещо друго. Етеричните масла са едно ефикасно решение. Те са  високо концентрирани и бързо действащи, затова ако искаме да облекчим с тях главоболието е необходимо да помним, че не бива да превишаваме количеството от пет капки, за да не се получи обратен ефект. Предлагаме три начина и няколко етерични масла за справяне с този проблем:

Масаж:

1 супена лъжица масло от сладък бадем

4 капки етерично масло от лавандула

1 капка етерично масло от евкалипт

С няколко капки от сместа се масажират челото, слепоочията и врата.

Вана:

Препоръчваме употребата на някое от следните масла – евкалипт, лавандула, мащерка, розмарин. 2-3 капки от едно от тези масла се добавят към вече напълнената вода, като ваната не трябва да продължава повече от 15-20мин.

Арома дифузер:

Отново препоръчваме същите масла – евкалипт, лавандула, мащерка и розмарин, като не бива да се превишава дозировката от 3-5 капки на всеки 100мл вода, както и не трябва да смесваме повече от две масла.

Предложените от нас варианти далеч не са единствените, има и други етерични масла или комбинации (блендове) от тях, които могат да помогнат при главоболие или други проблеми. За повече информация посетете нашите категории „Етерични масла”, „Арома композиции”, „Блог” и „Рецепти”.

Надяваме се да сме ви били полезни с тези рецепти, идеята на нашия екип е всяка седмица да добавяме нови и да подобряваме вече описани такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.