Полезно

Арома дифузерите – какво представляват?

Арома дифузерите са един от най-ефективните и безопасни начини за използване на етеричните масла. Устройствата работят посредством ултразвук,  чрез който маслата и добавената вода се превръщат във фина и хладна мъгла от микрочастици и молекули, по този начин едновременно овлажняваме въздуха в помещението и разпръскваме етеричните масла  При този процес няма загряване и това позволява да се използват напълно естествените свойства на маслата.

 

Защо да използваме арома дифузери ?

 

Употребата на арома дифузери подобрява енергийните нива на организма и повишава настроението. Доказано е, че  определени етерични масла, както и комбинации от тях действат изключително успешно срещу различни видове вредни вируси и бактерии. Могат да се използват на много и разнообразни места, като се започне от автомобила, дома и офиса , фитнес залата, масажното студио, спа центъра и др.

 

Какви са ползите от употребата на арома дифузерите ?

Използването на етерични масла чрез арома терапия датира от преди повече от 3000 г,  днес имаме възможност да се възползваме на 100% от естествените им свойства и характеристики, чрез арома дифузерите. Тяхната употреба носи много на брой ползи, но нека да изброим основните от тях:

  • Облекчаване симтомите и подпомагане на лечението при настинка, хрема, синузит, кашлица, сезонни алергии и др.

 

  • Оказват благоприятен ефект върху имунната система чрез употребата на подходящи етерични масла

 

  • Ароматерапия

Чрез нея можем да въздействаме положително за концентрация на ума, отпускане и релаксация, овладяване на стрес и депресии, подобряване качеството на съня.

 

  • Овлажняване и успокояване на кожата

Доказано от древността е благотворното действие на етеричните масла върху кожата на човека. Микрочастиците разпръсквани от дифузерите влияят благотворно върху всички открити части на тялото, без да има опасност от предозиране.

  • Премахване на неприятни миризми и възпрепятстване на повторната им поява

Ароматерапевтичния дифузер отстранява по-най лесния, натурален и приятен начин лошите миризми от помещенията като едновременно пречиства и освежава въздуха без да е необходимо използване на скъпи и опасни за здравето препарати и изкуствени аромати.

 

Освен изброеното до момента, чрез големия избор на модели, арома дифузерите могат да бъдат един чудесен подарък за всеки, независимо от неговите пол и възраст .

Позволете на здравето от природата да се докосне до вас и вашите близки !